Târgu secuiesc

Târgu Secuiesc

Este un oraș fermecător în valea Râului Negru.

târgu secuiesc

Pe terenul orașului s-a aflat o tabără militară romană, care a supravegheat trecătoarea Oituz. Prefixul Kézdi se referă la târgu secuiesc secuilor în secolul al XI-lea, la Saschiz, târgu secuiesc se numește astăzi.

târgu secuiesc

Regele Sighismund a declarat localitatea ca loc de târguri, atunci încă cu numele Târgul Turiei. În evul mediu a avut o industrie importantă de bresle. În timpul revoluției din a fost centrul apărării din Trei Scaune, Gábor Áron a turnat în locul aceasta tunurile vestite.

târgu secuiesc

Statuia turnătorului de tunuri se află în centrul orașului din anul O caracteristică specială a orașului sunt porțile, care formez capătul străzilor din centru.

Muzeul de Bresle Incze László este de vizitat în clădirea fostei primării al orașului, aici este de găsit și unica copie al tunului, fabricat de Gábor Áron. Originalul a fost readus în anul la Sfântu Gheorghe, în Ținutul Secuiesc.

târgu secuiesc

Târgu Secuiesc s-a unit cu Kanta în anulși în cu Ruseni. În prezent Lunga, Tinoasa și  Săsăuși aparțin orașului.

târgu secuiesc

Biserica reformată a fost construită în anul în locul bisericii din evul mediu. A fost distrus în incendiul dinreînnoirea a fost finalizată în anul Centru orașului cu formă de trapez este înconjurat de clădiri din secolul al XVIII-XIX-lea, clădirea primăriei actuale al orașului a fost construită ca trezorerie în anul Școala grănicerilor secui, școala militară a fost construit între și în stil neoclasic.

Târgu Secuiesc este numit orașul breslelor, cizmarilor și al curțiilor, după Orbán Balázs este Parisul ținutului Trei Scaune.

târgu secuiesc

Ațiputeafiinteresat