Fete comarnic,

fete comarnic

Avea o școală mixtă dinîn învățând acolo de copii din care 35 de fete ; două biserici una în Comarnic, zidită de familia Bibescu înși una în Podul Neagului zidită de logofătul Pârvul Cantacuzino și de tatăl său, în Pe lângă acestea, în comună existau pe râul Prahova 3 mori, două fierăstraie și 2 fabrici de var hidraulic.

fete comarnic

În comuna era inclusă în plasa Sinaia din județul Prahova. În a fost declarat oraș și inclus în județul Prahova, având doar cele 5 localități — cea principală, plus Ghioșești, Podu Lung, Poiana și Posada.

În rest, alte douăzeci și trei de obiective din oraș sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Prahova ca monumente de interes local.

fete comarnic

Unul dintre ele este clasificat ca monument memorial sau funerar: o cruce de pomenire, din piatră, datând dinaflată la marginea șoselei spre Sinaia, în localitatea Posada. Celelalte sunt clasificate ca monumente de arhitectură: ansamblul urban mijlocul secolului al XIX-lea—începutul secolului al XX-lea ; casele cu parter comercial Al.

fete comarnic

Constantin Crăsan Personalități[ modificare modificare sursă ] De-a lungul timpului au trecut și au locuit în acest oraș pictorul Nicolae Grigorescuscriitorul Ion Luca Fete comarnicpoetul Simion Stolnicu liceul din oraș purtându-i numele. De numele acestui oraș de munte se leagă și o parte din fete comarnic familiei Bibescu.

fete comarnic

Martha Bibescu a iubit aceste meleaguri, fapt pentru care și-a construit o reședință pe domeniul pe care familia îl deținea la Comarnic. În prezent, această structură găzduiește actualul Muzeu Cinegetic Posada. Turism[ modificare modificare sursă ] Asociații Asociația de Turism Sportiv Mugur de Colț, înființată de tineri care au conceput și marcat trasee montane cu plecare din Comarnic.

fete comarnic

Nicolae construită la pe ruinele alteia mult mai vechi.

Ațiputeafiinteresat