Elementele comunicarii

Communicate at your best - Elemente de bază ale comunicării

Comunicarea este, în principiu, un transfer de informații între indivizi sau grupuri.

Elementele comunicarii

Utilizarea de sunete sau text pentru a transmite un mesaj se numește comunicare verbală. Încercați să vă imaginați că pisica din imagine spune: "Sunt atât de fericită pentru asta! Aveți impresia că cea care transmite mesajul în mod verbal este chiar atât de fericită? Sau este mesajul non-verbal prea puternic pentru ca tu să crezi că ea este fericită?

Comunicarea este adesea considerată ca inevitabilă. Este imposibil să nu comunici! Chiar dacă nu spui sau scrii ceva, comportamentul tău, modul în care te îmbraci, modul în care șezi sau stai în picioare, toate astea transmit unele mesaje.

întâlnește persoane pe net femei tinere în chiloți femeie casatorita cauta barbat

Chiar dacă te izolezi complet de restul lumii tot comunici, spunând: "Nu vreau să mă întâlnesc cu nimeni! Și, mai important, toate acestea pot fi interpretate greșit.

barbati din Sibiu care cauta Femei divorțată din Sighișoara fete singure din Cluj-Napoca care cauta barbati din Brașov

Ține minte, nu doar ceea ce spui este important, cum o spui este de multe ori mai important! Luați ca exemplu elementele comunicarii comunicare ce se desfășoară la locul de muncă între un superior și un angajat: Poate vi se pare destul de simplu: o persoană observă că o altă persoană a sosit târziu.

Ei bine, aceasta este doar o parte obiectivă a mesajului. Intrând mai adânc în sensul acestui mesaj, observăm, de asemenea, că persoana transmite și alte informații.

  1. Communicate at your best - Elemente de bază ale comunicării
  2. Cursul 4. Elementele de bază ale comunicării strategice
  3. Test și certificat Cursul 4.
  4. În plus, trebuie avut în vedere faptul că comunicarea poate da un "zgomot", deci unii autori adaugă acest al șaptelea element.
  5. Free online dating in brasov

În primul rând, mustrându-l ea subliniază faptul că îi este superioară, astfel încât ceva despre relația dintre cei doi este, de asemenea, transmis. În al doilea rând, spunând acest lucru ea, de asemenea, afirmă că nu elementele comunicarii mulțumiă de faptul că el a întârziat și nu ar trebui să se întâmple din nou, astfel un apel la acțiune este transmis. În sfârșit, ea spune și ceva despre ea elementele comunicarii și anume că nu este foarte tolerantă cu oamenii care nu sunt punctuali.

Ei bine, știind că în comunicare nu este niciodată vorba despre doar un mesaj și că transmitem o mulțime de mesaje, chiar dacă asta nu este neapărat intenția noastră, ne face mai conștienți de ce greșeli pot fi făcute, unde pot apărea neînțelegeri și elementele comunicarii pentru care ele apar.

Elemente de bază ale comunicării

Să ne imaginăm că atitudinea noastră față de un coleg nou este neutră și nu ne angajăm cu el în nici un fel de conversație.

Nimic rău nu poate veni din asta, nu? Ei bine, nu chiar! Această persoană poate interpreta tăcerea noastră ca un semn de ostilitate și poate avea impresia că ne displace, așa că se va comporta în consecință.

femei frumoase din caracal femei singure din Constanța care cauta barbati din Cluj-Napoca

Practic nu am greșit cu nimic, dar pentru că sunt mai multe aspecte pe care comunicarea le implică, există acum tensiuni între noi. Un alt exemplu potrivit ar fi următoarea situație: cerem unuia dintre voluntarii organizației tale să ne aducă un capsator. Simplu, nu?

Elementele comunicarii. In cadrul comunicari intalnim, mai multe elemente : - emitatorul, este un individ, un grup sau o organizatie care: poseda informatie mai bine structurata decat receptorul; presupune o motivatie stare de spirit ; presupune un scop explicit alaturat mesajului si unul implicit motivul transmiteri mesajului, uneori necunoscut receptorului ; - receptorul este, de asemenea, un individ, un grup sau organizatie - caruia ii este adresat mesajul sau intra in posesia sa in mod intamplator; primeste mesajul intr-un mod constient si sau subliminal. Dupa tipul de ascultare a mesajului, receptorii sunt: cei care asculta pentru aflarea de informatii; cei care fac o ascultare critica; cei care fac o ascultare reflexibila; cei care asculta pentru divertisment, etc. Feedback-ul in calitatea sa de informatie trimisa inapoi la sursa, poate fi pozitiv atunci cand indeplineste un rol de motivare sau negativ cand urmareste un rol corectorimediat sau intarziat. In sens larg, el defineste totalitatea posibilitatilor fizice de comunicare, iar in sens restrans, este vorba de modul de structurare a elementele comunicarii in cazul unui colectiv relativ la distributia in spatiu a persoanelor.

Ei bine, din nou, nu chiar! Deși mesajul pe care îl transmitem este că avem nevoie de un capsator, spunem, de asemenea, ceva despre relația noastră.

femei frumoase din frunză matrimoniale femei cauta barbati azuga

Având în vedere că el este un voluntar nou, el poate înțelege din mesajul nostru că, deoarece numai ce s-a alăturat echipei, l-am considerat ca fiind inferiorul nostru. Astfel, tensiunile cresc din nou, fără ca emițătorul să știe de ce.

Mult mai mult decât documente.

Să ne gândim la ceva ce, probabil, cu toții am făcut la un moment dat: să întârziem la o întâlnire. Putem ajunge acolo cu cele mai bune intenții, dar acest lucru nu va împiedica cealaltă persoană implicată să se gândească la faptul că acea întâlnire nu contează pentru noi, deoarece nu ne-am străduit ca măcar să ajungem la timp.

un bărbat din Cluj-Napoca care cauta femei căsătorite din Sighișoara Vreau să cunosc un bărbat pentru o relație serioasă

Chiar fără a fi acolo, am comunicat acelei persoane un lucru negativ, iar acest lucru va afecta, cel mai probabil, interacțiunea următoare cu ea. Pentru toate acestea și multe femeie din bucuresti care cauta barbat germania situații care nu au fost abordate aici, este foarte important ca atunci când comunicăm să luăm în considerare diferitele aspecte ale procesului și să elementele comunicarii asigurăm că toate mesajele pe care le trimitem nu pot fi interpretate greșit.

un bărbat din București care cauta femei frumoase din Brașov caut amant podu iloaiei - caut jumatatea inimi

Cum spui ceva e la fel sau poate chiar mai important!

Ațiputeafiinteresat