Calatori straini, Formats and Editions of Călători străini despre Țările Române [e-petrecericopii.ro]

Adunăm sub umbrela asta povești personale la întâlnirea cu alte culturi și scotocim prin istorie, după însemnări ale unor călători din trecut.

caut femei divortate berești caut baiat din šid - femei campulung muscel

După ce ieri am aflat cum e cu naționalismul și monumentele absurde din Skopjeazi ne întoarcem în timp. Mai precis, în secolul 19 și, razant, în secolul 17, prin locuri aflate pe harta României de azi, așa cum le-au văzut câțiva călători străini. Fie că-i vorba de diplomați occidentali ori de clerici orientali, însemnările lor despre cum au străbătut Valahia, Moldova și Dobrogea, despre oamenii pe care i-au găsit în sate și orașe, sunt azi unelte foarte folositoare ca să-nțelegem un pic mai bine schimbările prin care a trecut calatori straini asta de lume.

femei care cauta barbati din mediaș doamna singura caut barbat rasina

Desigur, unele dintre notele astea de călătorie sunt îmbibate de prejudecățile autorilor, în special când e vorba de cei din țări civilizate, nimeriți în bătătura unei țări înapoiate. Pe alocuri, ai putea crede că ai în față un fragment de tabloid occidental, venit în calatori straini să facă un mic safari pe meleagurile sărăciei exotice din țara lui Dracula.

Alteori, ai putea avea impresia că am încurcat cărțile - prea multe orientalisme pentru o țară latină, al cărei trecut cărțile de istorie oficială au înregistrat aproape numai români cu sânge tricolor.

femei pe bancnote barbati din Alba Iulia cauta femei din Slatina

Ațiputeafiinteresat